یکی از رایج ترین عمل ها جراحی لوزه است که به دلیل تجمع سلول های ایمنی در غدد لنفاوی ، به آن لوزه سوم می گویند. لوزه ها یکی از قسمت های سیستم ایمنی بدن هستند که از بدن در برابر میکروب ها محافظت می کند و اگر وجود نداشته باشد مشکلی برای فرد ایجاد نمی شود . لوزه ها در دو طرف پشت گلو قرار دارند ، لوزه سوم در قسمتی که بینی با گلو برخورد می کند قرار دارد که بدون استفاده از تجهیزات مخصوص دیده نمی شود. لوزه ها با رشد کوچک فرد می شوند ، بنابراین لوزه ها در دوران کودکی بزرگتر هستند. لازم به ذکر است که لوزه ها بعد از 8 سالگی شروع به کاهش می کنند. در این مقاله از دکتر سید محسن فانی ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در یزد به تمام نکات ، مزایا و معایب جراحی لوزه می پردازیم.
علائم لوزه سوم
در صورت افزایش حجم لوزه سوم ، در ابتدا تنها علائمی همچون التهاب ، درد گلو، گرفتگی بینی ، احتقان بینی ، تنفس با دهان باز و غیره وجود دارد. اما در صورتی که لوزه سوم پیشرفت کرده باشد ، بیمار دچار تجمع مایع در گوش میانی خود می شود که در این صورت تنفس از طریق بینی و غیره مشکل است. فرد در این صورت می بایست جراحی لوزه را زیر نظر جراح گوش و حلق و بینی انجام دهد.
مشکلات لوزه در کودکان
گاهی اوقات مشکلات لوزه ها منجر به جراحی لوزه می شود. عفونت مکرر لوزه ها بیش از هفت بار در سال یا بیش از چهار بار در شش ماه) یکی از دلایل برداشتن لوزه است. علاوه بر این، بزرگی لوزه هایی که باعث چسبیدن غذا در هنگام بلع و تنفس ضعیف ، تنفس دهانی و گرفتگی بینی در هنگام خواب می شود نیز یکی از علل جراحی لوزه است. همچنین سایز لوزه سوم یکی از علل سینوزیت مزمن در کودکان محسوب می شود. اگر سینوزیت مزمن باشد و خانواده نسبت به درمان آن سهل انگاری و مقاومت داشته باشند ، در این صورت امکان جراحی لوزه سوم وجود خواهد داشت. علاوه بر این ، آبسه پری لوزه یکی از مواردی است که می تواند شانس جراحی را افزایش دهد. لوزه سوم در کودکان می تواند علائم و مشکلاتی را برای کودک ایجاد کند که در مطالب زیرین این مقاله به آن ها اشاره می شود.
افراد مبتلا به لوزه چه مشکلاتی دارند؟
اگر این علائم را دارید ، می توان گفت که به عفونت در لوزه خود مبتلا شده اید ، بنابراین در این صورت می بایست سریعا به یک متخصص گوش و حلق و بینی متبحر ، مراجعه کنید.
- تغییر در صدا
- بوی بد دهان
- التهاب و تورم در گلو به طوری که بلع با سختی و درد انجام شود
- تغییر رنگ و قرمزی لوزه ها
- تب بالای 40 درجه
- لرز به همراه سردرهای مکرر
- تکلم از راه بینی
- حس درد در گوش میانی
- كاهش اشتها
- خستگی در طول روز
روش های عمل لوزه
جراحی لوزه به صورت آدنوئیدکتومی به معنای حذف لوزه سوم و یا به صورت آدنوتونسیلکتومی یا برداشتن لوزه سوم و لوزتین صورت می گیرد.
جراحی لوزه
برداشتن لوزه با بیهوشی عمومی انجام می شود و دکتر فانی از این طریق لوزه ها را خارج می کند. جراحی لوزه توسط بهترین دکتر عمل لوزه در یزد معمولا بیش از 40 دقیقه طول می کشد.
صحبت کردن بعد از برداشتن لوزه
بیماران جراحی لوزه باید از صحبت کردن بیش از حد در دوران نقاهت جراحی لوزه اجتناب کنند و از صحبت با صدای بلند خودداری کنند .
سن برداشتن لوزه در کودکان
به طور کلی می گویند که جراحی لوزه سوم تا 3 ماهگی و جراحی لوزه حلق باید بعد از 3 سال انجام شود. اما اگر علائمی مانند بزرگ شدن لوزه ها که باعث تنفس با دهان باز می شود ، عفونت مکرر لوزه ها (بیش از 7 بار در سال)، خروپف و غیره دچارید ، عمل لوزه ضروری است . به طور کلی ، برداشتن لوزه در دوران جوانی دوره نقاهت آسان تری دارد.
آیا برداشتن لوزه خطرناک است؟
اگر متخصص گوش و حلق و بینی حاذق عمل جراحی لوزه را انجام دهد و پزشک مورد نظر در این زمینه مهارت کافی داشته باشد ، جراحی لوزه عمل خطرناکی نیست و بیمار پس از آن مشکلی نخواهد داشت.
هزینه برداشتن لوزه
هزینه جراحی لوزه به مواردی همچون تبحر بهترین جراح لوزه در یزد ، مکان جغرافیایی مطب ، هزینه بیمارستان و غیره بستگی دارد که در جلسه مشاوره قیمت آن به بیمار ارائه می شود.
پس از جراحی لوزه ها ، چه مواد غذایی پیشنهاد می شود؟
به دلیل برداشت منطقه لوزه ، بیمار در این ناحیه به مدت یک هفته درد را احساس می کند که بلعیدن غذا را سخت می کند. یکی از مهمترین موارد بعد از عمل لوزه ، مواد غذایی مناسب است . برای اینکه بتوانید غذای سالم بخورید و روند بهبودی را آسانتر کنید، بهتر است از بستنی استفاده کنید. خوردن غذای خشک و جویدن آن می تواند باعث خونریزی شود ، بنابراین تا بهبودی کامل از مصرف آنها جدا خودداری می کند. پس از بهبودی کامل می توانید به عادات غذایی قبلی خود بازگردید. در این مدت به رژیم غذایی مناسب بسیار توجه کنید تا بدون هیچ عارضه ای بهبود پیدا کنید و نیازی به درمان اضافی نداشته باشید.