احساس بوی بد بینی بعد از جراحی بینی ، به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شود و اغلب در هفته های اول بعد از عمل بینی به دلیل وجود لخته ها و ترشحات باقی مانده طبیعی است. خشکی خون ، مخاط و بسته شدن موقتی مجاری بینی نیز می توانند این بوی ناخوشایند را تشدید کنند. همچنین ، بخیه های غیرقابل جذب داخل بینی می توانند زمینه ساز بوی بد و عفونت های میکروسکوپی شوند. در برخی موارد نادر ، باقی ماندن مواد خارجی همانند تامپون نیز می تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند. این مقاله از دکتر سید محسن فانی ، باتجربه ترین جراح بینی در یزد ، به بررسی وجود بوی بد در بینی پس از رینوپلاستی ، توضیحات کاملی ارائه می دهد.
دلایل بوی بد بینی بعد از عمل
- بخیه های غیرقابل جذب به خودی خود بویی ندارند ، اما با ترکیب مخاط و پوسته های بینی می توانند سبب ایجاد بوی بد بینی بعد از جراحی شوند. در این هنگام با شست وشوی منظم بینی به بهبود سریع تر این عارضه ، می توان کمک شایانی کرد.
- اگر بیمار به توصیه های بهترین جراح بینی یزد و مراقبت های بعد از جراحی عمل نکند ، ممکن است داخل بینی دچار عفونت شود که این موضوع علاوه بر بوی بد ، سلامت فرد را نیز تهدید می کند.
- در برخی موارد ، بوی بد به دلیل عفونت سینوسی و یا عود سینوزیت است که نیاز به درمان دارد.
- وجود تامپون داخل بینی ممکن است بوی بد ایجاد کند ، که با برداشتن آن برطرف می شود.
راه های شستشوی بینی به جهت درمان بوی بد بینی بعد از جراحی
- شستشوی بینی بعد از عمل ، از بروز عفونت و تجمع خون خشک جلوگیری کرده و به تخلیه لخته های خون کمک بسزایی می کند. در روزهای اول بعد از عمل ، تا قبل از خارج کردن تامپون ، شستشوی آرام بینی با پارچه و آب ولرم توصیه می شود که پس از خارج شدن تامپون ، شستشو به واسطه سرم سالین انجام می گیرد.
- توصیه می شود تا حداقل دو هفته از خیس شدن بخیه ها جلوگیری شود. پس از خارج شدن تامپون ها ، با سرم و یا محلول آب نمک ، می بایست داخل بینی مرطوب نگه داشته شود. در این روش ، یک گوش پاک کن را به سرم آغشته کرده و به آرامی داخل بینی را تمیز کنید. برای آماده سازی محلول آب نمک خانگی ، یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب جوشیده ولرم حل نمایید و یا از محلول های سالین آماده داروخانه استفاده کنید.
- برای شستشوی بینی با سرنگ ، نوک سرنگ را به آرامی داخل بینی قرار داده و محلول شستشو را تزریق کنید. بهتر است در این حالت ایستاده و سر را کمی به یک سمت متمایل کنید تا محلول از همان سوراخ بینی خارج شود. پس از اتمام شست وشو، به آرامی فین کنید تا بینی به طور کامل تخلیه شود. به طور کلی توصیه می شود برای رفع بوی بد بینی این متد چندین بار در طول روز انجام شود.
- پزشک پس از عمل آنتی بیوتیک هایی را در خصوص پیشگیری از عفونت تجویز میکند که باید در دوره زمانی معین مصرف شوند. قطع خودسرانه آنتی بیوتیک ها ممکن است به ایجاد عفونت در محل بخیه ها و زخم ها منجر شود. برخی از آنتی بیوتیک ها نیز ممکن است به صورت پماد باشد که برای استفاده ، گوش پاک کن را به پماد آغشته کرده و سطح داخلی بینی را با آن تمیز کنید.
مدت زمان بوی بد بینی بعد از جراحی
مدت احساس بوی بد بینی پس از جراحی بستگی به روند بهبودی دارد و در هر بیمار متفاوت است. معمولاً با پیروی از مراقبت های بعد از عمل بینی و پرهیز از فعالیت های شدید ، این بو به تدریج کاهش می یابد. برخی افراد ممکن است تا چند هفته و یا حتی سه ماه ، بوی ناخوشایندی را احساس کنند. در صورتی که بوی بد بیش از سه ماه ادامه دار باشد ، ممکن است ناشی از عفونت های خفیف و یا باقی ماندن بخیه های دائمی باشد که بهترین جراح بینی یزد باید آن را مورد بررسی قرار دهد.